Wat is Femdom?

Femdom is in het kort gezegd een manier van leven, waarbij de vrouw dominant is aan een submission of onderdanige. Femdom is een afkorting van de woorden FEMale DOMinant.
Als je uitgaat van een natuurlijk streven naar evenwicht, is Femdom (mentale dominantie) een logisch antwoord op de natuurlijke fysieke dominantie van een man.

Wat is Femdom?

Femdom is een lifestyle

Het is het best vreemd dat er nog maar zo weinig bekend is over Femdom en dat het vooral wordt gezien als een term (of stroming) uit de BDSM-wereld. Google maar eens op het woord “Femdom” en je zult merken dat het slechts een handjevol resultaten oplevert, veelal vanuit de seks- of pornoindustrie en nauwelijks inhoudelijk of informatief.

Femdom is echter veel meer dan een spannend spel, het is een lifestyle, een manier waarop je in het leven staat, een overtuiging waarmee je wordt geboren.  Net als homofilie of transseksualiteit.  Voor veel mensen is dat (nog) niet duidelijk, die zien Femdom vooral als “spannende hobby”, “seksuele voorkeur” of “fetisj”. Daarmee wordt deze “way of life” behoorlijk tekortgedaan. Misschien is Femdom wel het grootste taboe in deze mannenwereld, en wellicht de reden waarom vrouwen eeuwenlang – in deze mannen georiënteerde maatschappij – worden onderdrukt.

Femdom of Female Supremacy?

Om de teksten leesbaar te houden, wordt op deze site in het algemeen gesproken over Femdom en in mindere mate van Female Supremacy. Hoewel de termen door elkaar worden gebruikt is er een (klein) verschil tussen Femdom en Female Supremacy. In beide gevallen kan het gaan om een levenswijze waarbij de vrouw bepalend en dominant is, waarbij Femdom vaker wordt gebruikt wanneer er een combinatie is met commercie en/of seksualiteit. Female Supremacy wordt meer gebruikt om de levenswijze aan te duiden, waarbij de seksuele beleving van ondergeschikt belang lijkt. Bij Female Supremacy wordt ervan uitgegaan dat vrouwen (mentaal) sterker zijn dan mannen.

Wat maakt een vrouw mentaal sterker?

Al het leven streeft naar een natuurlijke balans.  Zodra er iets in de natuur in disbalans raakt, zal de natuur er alles aan doen zich te herstellen. Ook mensen streven naar balans, balans met elkaar en balans in onszelf. Zo heeft de natuur bepaalt dat er mannen zijn en vrouwen. Vanuit de oermens is de man “ontworpen” voor de jacht en de vrouw voor het verzorgen van het thuisfront. Deze fundamentele basistaken heeft ons beiden specifieke eigenschappen gegeven. De man is fysiek sterker, de vrouw mentaal. De man heeft een scherpe focus op één punt, terwijl de vrouw in één oogopslag een groter bereik heeft.
Ook daarin kun je een balans zien. De sterkere mentale capaciteiten van de vrouw zie je nog steeds terug in de puberteit, waarbij meisjes zich veel sneller ontwikkelen dan jongens.

Het één is niet beter dan het andere. Anders is gewoon anders. We vullen elkaar aan en het bepaalt niet de waarde van ons zijn. Helaas zijn mannen – eeuwen geleden – vrouwen als bedreiging gaan zien. Neem Petrus, de grondlegger van de Katholieke Kerk. Petrus was een vrouwenhater. Geen wonder dat er in de Rooms Katholieke kerk nog steeds geen vrouwen als kardinaal of paus kunnen worden gekozen. De onderdrukking van vrouwen is al eeuwen aan de gang en in veel landen viert dit nog steeds hoogtij. Echter ook in Nederland, ons “vrije land” waar mensen roepen over “rechtvaardigheid en gelijkheid” is er nog heel wat te verbeteren op dit gebied.

Waarom kunnen we elkaar niet accepteren en waarderen om wat we zijn? Juist die verschillen maken ons krachtig. We hoeven niet in alles uit te blinken, we zijn goed zoals we zijn. Mannen en vrouwen zijn anders maar gelijkwaardig aan elkaar.

Meer informatie

Gevangen in een kooi: De kracht van kuisheid controle
De historie van Femdom

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com