Vooroordelen over Femdom ontrafeld

Binnen de wereld van Femdom, liggen heel wat vooroordelen op de loer. Graag ontrafelen we een aantal vooroordelen.

Vooroordelen Femdom ontrafeld

Femdomlady’s zijn mannenhaters!

Nee, totaal niet. Natuurlijk kunnen er mannenhaters tussen zitten, uiteindelijk vind je ook in deze stroming een proportionele afspiegeling van de maatschappij, net als in iedere andere stroming, maar in de meeste gevallen vind je de basis van Femdom, niet in de haat naar mannen. Integendeel, zou ik bijna willen zeggen. Een Femdom dame erkent de natuurlijke verschillen tussen mannen en vrouwen en maakt gebruik van elkaars kwaliteiten, ze keurt ze niet af.

Onderdanige mannen zijn watjes!

Nee totaal niet. Als jij je durft te onderwerpen, jezelf tot “niets” te laten vernederen. Je kleiner te maken dan het kleinste stofje op de grond, dan zegt dat iets over hoe stevig je in je schoenen staat. Deze mannen (en soms ook vrouwen) vinden hun gevoel van eigenwaarde in zichzelf, zij hebben deze bevestiging niet van een ander nodig. Zij ervaren in Femdom de rust in hun hoofd, het even niets hoeven zijn, niet na te hoeven denken, geen beslissingen te hoeven maken en volledig open te staan voor het hier en nu. Een Femdombeleving geeft de tools jezelf leeg te maken, opnieuw in evenwicht te komen, op te laden en vastzittende emoties los te laten. De een kan dit door middel van vernedering, de ander door pijn te lijden.

Het is mishandeling!

Voor een intense Femdomrelatie of Femdombeleving zijn drie aspecten belangrijk: vertrouwen, respect en toestemming. Zonder één van deze aspecten kan er inderdaad sprake zijn van mishandeling. Het is belangrijk dat er consensus tussen (alle) betrokken partijen is. Dit geldt in het dagelijkse leven, maar natuurlijk ook in de professionele beleving.

Enige tijd geleden werd een pizzakoerier (17) door twee vrouwen (25) naar binnen getrokken. De twee dames drongen zich aan de jonge pizzakoerier op en betastten hem over zijn kleding en in zijn kruis. Het geheel werd gefilmd. De pizzabezorger heeft aangifte gedaan en de vrouwen zijn gestraft. Terecht, want hier was duidelijk geen sprake van toestemming. Je kunt nog zo overtuigd zijn van je Female Supremacy, it takes two to tango!

Betaalde Femdom is liefdeloos

Het komt ongetwijfeld voor. Golddiggers heb je immers overal. Een beetje intelligente man (of vrouw) prikt daar echter snel doorheen. In de wereld van Femdom is er soms sprake van betalende subjes, in ruil voor (een vleugje van) haar aandacht. De betaling kan onderdeel uitmaken van de beleving en het geval “haar alles gunnen” versterken. Dit hoeft echter niet te betekenen dat zij liefdeloos of onoprecht is. Er zit echter ook kaf onder het koren en er zijn zeker vrouwen die deze way of life zien als een “makkelijke verdienmodel”. Het is echter aan de sub hierin zijn grenzen aan te geven. Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen leven.

Laat jij je nou door een vrouw slaan?

Als kleine kinderen leren we dat slaan “stout” is, maar we leren niet dat pijnbeleving ook een helende werking kan hebben. Het kan mensen uit hun hoofd halen en terugbrengen in hun lijf. Terug naar het hier en nu. Pijn kan opgekropte emoties een uitweg geven (huilen, tranen, gillen), het geeft je de tools om los te laten. Door de fysieke pijn groter te maken (en dus tastbaarder) dan mentale pijn (piekeren, onverwerkte emoties) kan pijn een helende werking hebben. Voor veel mensen is het moeilijker mentale pijn te verwerken dan fysieke pijn. Door fysieke pijn aan te brengen, maak je de mentale pijn zichtbaarder en daardoor beter te handelen. Het ondergaan van fysieke pijn kan (na afloop) een gevoel van trots geven; een goed gevoel dus.

Er is pijn en pijn. Je teen stoten geeft geen helende werking, net zomin als de geschaafde knieën als je bent gestruikeld. In dat geval is pijn gewoon pijn. Vooral de beleving van pijn is bepalend en daar speelt de Femdomdame een belangrijke rol in. Iedereen kan met een zweep slaan, dat is niet zo moeilijk, maar het binnendringen in het hoofd van de ander en het ónder de huid komen bij de ander, dát is de kunst. Dat vergt empathie, scherpzinnigheid, kennis, rust, wijsheid, liefde, betrokkenheid, intelligentie en ervaring.

Juist doordat een vrouw, het wezen dat hij adoreert, deze pijn aanbrengt, kan dit versterkend werken in het ontvangen van de pijn. De onderdanige “ontvang de pijn voor haar”, “hij ondergaat deze martelingen om haar te plezieren”. Door dit buiten zichzelf te plaatsen, is hij tot veel meer pijn in staat dan wanneer – bijvoorbeeld – een man hem een paar tikken zou geven (de kans is groot dat dit zijn boosheid alleen maar laat groeien). Juist door die adoratie voor haar dominantie, is de Femdom lady in staat dieper tot hem (of haar) door te dringen en hem te bevrijden van “zijn last”.

Femdom is een ander woord als Feminist

Nee. De strijd voor gelijkheid is weliswaar een overeenkomst, maar waar de Feminist “gelijkheid” zoekt in de mannelijkheid (hetzelfde willen zijn), zal de Femdom dame gelijkwaardigheid zoeken in de verschillen. Een Femdomvrouw wil juist gebruikmaken van de verschillen, zoals zijn fysieke kracht om haar vrouwelijkheid extra te accentueren en haar van “gemak” te voorzien. Voorbeeld: Waar een Feminist de deur zelf wil openhouden om te laten zien dat ze daar geen man voor nodig heeft, zal de Femdom vrouw de hoffelijkheid van een man waarderen (en als een vanzelfsprekendheid ervaren) wanneer hij de deur voor haar openhoudt. Voor haar is dit geen uiting van haar “zwakte of afhankelijkheid” maar als onderstreping van het feit dat ze bijzonder is. Zij hoeft haar “kracht” voor de buitenwereld niet te bewijzen, omdat ze stevig genoeg in haar schoenen staat. Net als haar sub, die zijn gevoel van eigenwaarde niet hoeft te bewijzen aan de rest van de wereld.

Beiden zijn gelijk aan elkaar, met respect voor (en gebruikmakend van) elkaars verschillen.

Vrouwen moeten de macht overnemen

Sommigen zijn voorstander van gynocratrie (door vrouwen gedomineerde regeringsvorm); een wereld met voornamelijk vrouwen aan de macht. Of dat naar een betere wereld zal leiden, valt te betwijfelen. Uiteindelijk draait alles om balans. Beter is het gebruik te maken van de kwaliteiten van zowel mannen als vrouwen, met respect en acceptatie voor elkaars verschillen. Vrouwen zijn niet beter dan mannen, ze zijn mentaal sterker.

Alle vrouwen zijn femdom vrouwen en dus dominant

Nee, de stelling: “Een koe heeft vier poten en is een dier, dus alle dieren hebben vier poten” is natuurlijk onzin. Er zijn genoeg vrouwen (het merendeel zelfs) die niet dominant zijn en zich wellicht liever laten leiden door de man, aangetrokken door hun fysiek kracht. Dat is natuurlijk prima. In een roedel is slechts één Alpha nodig en dat is een natuurlijk selectie. Er zijn leiders en er zijn volgers, dat is vanuit de natuur bepaald. Teveel kapiteins op één schip zal slechts chaos brengen.

Een Femdom lady is hard en meedogenloos

Nee, integendeel. Een Femdom lady staat in haar kracht door juist dicht bij haarzelf te blijven, haar emoties te koesteren, haar kwetsbaarheid te omarmen en haar hart en hoofd te voeden (en vullen) met liefde. Vrouwen zijn gemaakt voor de liefde; liefde is geen zwakheid maar juist een teken van kracht. Vrouwen zijn genetisch superieur (zowel bij mens als dier), daarnaast kunnen we leven doorgeven door kinderen te baren.


Meer informatie

De historie van Femdom
Wat is Femdom?

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

6 reacties

 • Vooral het stukje ” onderdanige mannen zijn watjes” spreekt mij enorm aan.
  Een zeer goede view over alles en een prima spiegel waar we heden voor staan.
  Succes verder en hartelijke groetjes van Mimmi

 • Ben heel blij met dit forum wat helder en duidelijk uiteenzet hoe een FLR in elkaar zit.
  Hoop oprecht dat er snel een acceptatie plaats vind zodat we ook publiek kunnen uiten welke voorkeur wij hebben.

  Hoop snel dat er meer aandacht gegeven wordt aan Female surpremacy.

  marc

 • Ik ben blij met deze site, goede artikelen! Graag werk ik mee aan de promotie van Femdom. Komen er lezingen of workshops?

 • I am happy about the difference Fendom / current feminism.
  Each one has his role in life, the man’s is to take care of his family and The Woman, Control the home, ((the man, who is very volatile)) And take care of the offspring.
  We are absolutely complementary.
  Very good blog!

 • Dankjewel voor jullie mooie site en uiteenzetting hier. Ik noem het zelf graag een gebalanceerde matriarchie van zelfbewuste sterke vrouwen en zelfbewuste sterke mannen.
  Mooi mooi mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *