De invloed van maskers binnen de Femdom of BDSM

Als je de wereld van Femdom of BDSM binnen stapt, kun je er nauwelijks omheen; het gebruik van maskers. Waarom wordt er zoveel gebruik van gemaakt? Is het uiterlijk vertoon? Om een statement te maken? Of voegen maskers ook daadwerkelijk iets toe aan de intensiteit van de beleving? Misschien luidt het antwoord hierop wel gewoon: ja, Ja en JA.

De invloed van maskers binnen de Femdom of BDSM

Alle kleuren van de regenboog

Als ik in mijn speelruimte rondkijk heb ik behoorlijk wat maskers, in alle kleuren van de regenboog, in verschillende materialen en uiteenlopende modellen. Het lijkt er bijna op dat ik ze spaar – en misschien is dat ook wel zo, want ik vind maskers enorm tot de verbeelding spreken. Maar daarnaast kunnen ze ook functioneel zijn, voor de beleving. Zo heb ik bijvoorbeeld honden- en varkensmaskers. Perfect geschikt voor doggyplay of piggyplay of ter versterking van de vernedering. Het onderstreept nog eens extra wat hij op dat moment voor me is: niet meer dan een vies ranzig zwijn.

Maar naast de dierenmaskers heb ik ook een putjesmasker (perfect voor de vernedering), maskers zonder ogen of juist wel met ogen maar zonder mond, maskers met verdikking rond de oren zodat het gehoor wordt afgesloten, of maskers omdat ze er zo vet uit zien. Ieder masker voegt iets anders toe en dat maakt ze dus zo leuk én effectief. Daarom kun je nooit genoeg maskers hebben.

Maar er zijn meer redenen. Hier zijn enkele manieren waarop maskers een rol kunnen spelen:

Anonimiteit

Een masker kan een gevoel van anonimiteit geven, wat sommige mensen helpt zich vrijer te voelen om zich te uiten of bepaalde handelingen uit te voeren zonder het gevoel te hebben dat hun ‘normale’ identiteit hierbij betrokken is. Dit kan voor de sub gelden maar je kunt als Femdom Lady natuurlijk ook gebruik maken van een masker. Er zijn heel frivole, sexy maskers te koop die je dominantie nog eens extra kunnen onderstrepen.

Symbolisme

In sommige gevallen kan het dragen van een masker symbolisch zijn en een manier om een bepaalde rol of identiteit aan te nemen binnen de BDSM-speldynamiek. Bijvoorbeeld, een masker kan aangeven dat iemand de onderdanige of dominante rol op zich neemt. Maar bijvoorbeeld ook iemand objectiveren of visueel zichtbaar maken wat de persoon is, zoals een hond, een varken of een wandelende riolering (putjesmasker).

Sensatie

Maskers kunnen ook een zintuiglijke ervaring bieden. Sommige mensen genieten van het gevoel van het materiaal tegen hun huid, of van het beperkte zicht of gehoor dat een masker kan bieden. Diverse zintuigen kunnen door een masker worden beperkt, zoals reuk, zicht en gehoor. Intens om hiermee te spelen.

Esthetiek

Voor sommigen is het dragen van een masker simpelweg een esthetische keuze die bijdraagt aan de visuele en emotionele dynamiek van de scène. En ook dat is natuurlijk helemaal prima.

Psychologische Factoren

Maskers kunnen ook psychologische effecten hebben, zoals het versterken van macht- en controle-dynamieken binnen een scène. Speel er mee en bespreek achteraf de beleving met elkaar. Het masker kan namelijk op beiden een totaal ander effect hebben.

Veiligheid

In sommige gevallen kunnen maskers een element van veiligheid toevoegen, bijvoorbeeld door het verbergen van de identiteit van de deelnemers in openbare of semi-openbare ruimtes. Als jij in het dagelijkse leven een publieke functie bekleedt en je wilt toch graag naar een spannend party, dan kan een masker uitkomst bieden. Het maakt je volledig onherkenbaar voor de overige aanwezigen.

De Lady bepaalt

Je ziet dat een masker, meer is dan een vette look of onderdeel van een mooie verzameling. Het kan wel degelijk een belangrijke rol spelen in de Femdom beleving. Bijvoorbeeld als startsignaal; zodra hij het masker op heeft, heeft hij zich te gedragen als jouw sub. Uiteindelijk is het aan de Lady wat zij met het masker wil bereiken.

Wil je meer weten over het gebruik van maskers en/of andere Femdom belevingen? Misschien is een privé Femdom workshop op maat iets voor jullie?

Meer informatie

Privé Femdom workshop voor koppels op maat
Wat is het effect van een bondage?

Bronvermelding

© afbeelding: Femdom-Lifestyle.nl

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *