Femdom terminologie, de meest gebruikte termen

Zoals iedere stroming kent ook de Femdom Lifestyle verschillende begrippen en benamingen. Vandaar dat we op deze pagina uitleg geven over de meest voorkomende femdom terminologie. Mis je nog iets? Schroom dan niet ons hierover een berichtje te sturen, dan vullen we de lijst verder aan.

Femdom terminologie, de meest gebruikte termen

LFA – Loving Female Authority

Femdom en/of Female supremacy wordt ook wel eens aangeduid als “Loving Female Authority” (LFA).

Benamingen voor de dame

Er worden verschillende benamingen gebruikt voor de dominante dame, maar uiteindelijk bepaal je die gewoon helemaal zelf. Femdom is immers een way of life en geen toneelstukje. Veel gebruikte namen zijn echter: Meesteres, Domina, Mevrouw, Keyholder, Cuckoldress (Dress), Godin, Goddess of Lady. Termen als “Liefste, Engel, Schat” zijn natuurlijk ook prima. De dame bepaalt hoe zij graag wordt aangesproken, en deze keuze kan zelfs per sub verschillen.

Benamingen voor de onderdanige

Ook voor de onderdanige worden verschillende benamingen gebruikt. De meest voorkomende zijn slaaf, sub, submission, bottom of onderdanige. Maar misschien vindt de dame hem veel meer een “teef, kakkerlak, kruimel, stofje, varken, nikser of slet”. Stuk voor stuk ook prima benamingen.

Cuckold

Cuckold kan onderdeel uitmaken van een Femdom relatie, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Het komt in het kort erop neer: “De vrouw mag alles, de man mag niets”. De kuisheid van de man wordt bewaakt door de “Cuckoldress” (de vrouwelijke dominant), terwijl de vrouw de vrijheid heeft om seksueel genot buiten haar relatie te beleven. De onderdanige “cuck” wordt op die momenten hooguit gebruikt voor faciliterende diensten.

CB – Chastity Belt

De CB (afkorting voor chastity belt, in het Nederlands “kuisheidgordel”) is een prima middel om zijn kuisheid te bewaken. Het is een kooi voor het mannelijke geslacht, welke met een slotje kan worden afgesloten. Ze zijn er in diverse vormen, maten en materialen. De beperkende kooi voorkomt niet alleen de mogelijkheid tot masturbatie of penetratie, maar ook het krijgen van een erectie wordt (pijnlijk) belemmerd. Helaas zijn er maar weinig modellen die ook voor langere termijn goed functioneren.

Topping from the bottom

Dit is een term die wordt gebruikt wanneer de onderdanige de handelingen van de Dominant – veelal door manipulatie – probeert te regisseren. Je kunt je afvragen of hier nog wel sprake is van Femdom.

TPE

De ultieme vorm van Femdom is TPE, Total Power Exchange. Hierbij wordt de volledige macht gelegd bij de Dominante dame. Zij bepaalt alles in zijn leven, incluis de financiën. Dit neemt soms extreme vormen aan en in fantasie klinkt het waarschijnlijk opwindend rauw en puur, maar hoe gezond of wenselijk is het om iedere dag op de grond naast haar bed te slapen, als het al geen plekje in de schuur is? Dag in, dag uit honds behandeld willen worden en genoegen nemen met de kruimels? Slechts een enkeling is hiertoe in staat, maar voor de meerderheid blijft Femdom beperkt tot bepaalde momenten of tot een (subtiele) rode draad door de relatie, waarbij de dame altijd het laatste woord zal hebben.

Meer informatie

Gevangen in een kooi: De kracht van kuisheid controle
Vooroordelen Femdom ontrafeld
Wat is Femdom?

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com