De mythen van de kuisheidsgordel

Kuisheidsgordels spreken tot de verbeelding maar dat betekent niet dat alle verhalen waar zijn. Veel verhalen berusten op mythen of fantasieën. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak beweerd dat kuisheidsgordels in de middeleeuwen werden gebruikt om de kuisheid van vrouwen te bewaken, terwijl hun echtgenoten op kruistocht waren. De gordel zou de drager verhinderen om seks te hebben of zichzelf te bevredigen. Historici zijn het er echter over eens dat veel van deze beweringen mythen of overdrijvingen zijn. Er is zeer weinig betrouwbaar historisch bewijs dat kuisheidsgordels daadwerkelijk op deze manier werden gebruikt in de Middeleeuwen. Gelukkig maar voor die thuisblijvende vrouwen.

De mythen van de kuisheidsgordel

Renaissance tot 19e eeuw

In de latere periodes, zoals de Renaissance en de 19e eeuw, waren er wel degelijk kuisheidsgordels in omloop. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Sommige bronnen suggereren dat ze werden gebruikt als een middel tegen masturbatie, die destijds als een zondige of schadelijke handeling werd beschouwd. Ook waren er gevallen waarin kuisheidsgordels werden gebruikt als een vorm van bescherming tegen seksuele aanvallen, hoewel hun effectiviteit in dergelijke situaties discutabel is.

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van kuisheidsgordels, zowel voor mannen als voor vrouwen, ethische en gezondheidsproblemen met zich meebracht. Het dragen van een dergelijk apparaat kon leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals infecties, en was vaak oncomfortabel en pijnlijk.

Tentoonstellingen en misverstanden

Veel van de kuisheidsgordels die in musea worden tentoongesteld als middeleeuwse artefacten, zijn nu erkend als vervalsingen uit de 19e eeuw. Deze werden vaak gemaakt om te worden verkocht aan toeristen of om te worden tentoongesteld in zogenaamde “rariteitenkabinetten”. Het idee dat kuisheidsgordels op grote schaal werden gebruikt in de Middeleeuwen, is dus grotendeels een misverstand, voortkomend uit latere vervalsingen en verkeerde interpretaties van historische teksten.

Hedendaags gebruik

Tegenwoordig worden kuisheidsgordels soms gebruikt binnen de context van Femdom-relaties, waarbij de Dame de controle heeft over de seksuele bevrediging van de man. Zij waakt over de sleutels en dus zijn kuisheid, maar hoe realistisch is dit eigenlijk?

Hoe kuis is een kuisheidsgordel?

In mijn blog “Gevangen in een kooi” schrijf ik al over de kracht van de kuisheidsgordel. Maar hoe kuis is een kuisheidsgordel eigenlijk? Is het werkelijk een product dat over de kuisheid van je partner kan waken? Is er met een kooi om zijn pik, echt niks mogelijk? En hoe stevig zit zo’n kooi eigenlijk?

Om de laatste vraag gelijk goed te beantwoorden, bij de standaard kuisheidsgordels zit die kooi niet stevig. Mooier kan ik het niet maken. In de fantasie gaat hij achter slot en grendel, maar ik kan je garanderen dat de kooi, binnen een paar rustige nachten, naast hem op het matras ligt. Want in ruste, wordt alles kleiner en glijdt de standaard CB er vaak (niet altijd) gewoon vanzelf af. Natuurlijk kun je een kleinere ring gebruiken, maar je wilt “het zakie” ook niet teveel afknellen en er moet ook gewoon gewerkt kunnen worden. Kuisheid is prima, maar de hele dag met pijn lopen is niet wenselijk.

Perfecte fantasie

Mijn ervaring is dat de kuisheidsgordel vooral in de fantasie goed werkt. En natuurlijk kan het een bepaalde tijd functioneel zijn, maar verhalen over “wekenlange opsluiting”, neem ik met een korrel zout. Laten we eerlijk zijn, je kunt die pik nutteloos vinden – en daarin geef ik je helemaal gelijk – maar het heeft zo nu en dan wel onderhoud nodig. Je sub mag lijden en afzien, maar hij hoeft natuurlijk ook weer niet stuk.

Wist je trouwens dat het zelfs met kooi om, mogelijk is om tot een orgasme te komen? Dat geldt niet voor dichte CB’s trouwens, maar als de pik gevangen zit in een metalen kooi met tralies, dan is het mogelijk tot een orgasme te komen. Ik zeg er wel eerlijk bij, dan minstens 50% een mentale beleving is, zoals bijvoorbeeld de kracht van vernedering. Maar het is dus mogelijk. Ik spreek uit ervaring. Als je je partner nog sulliger wilt laten voelen, dan kun je hem dat laten proberen.

Meer informatie

Gevangen in een kooi: De kracht van kuisheid controle

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *