Ook jij bent een goddelijk wezen, The madonna codes

Afgelopen dagen werd ik het nieuwste boek van Patty Harpenau (LondonBooks) ingezogen: The Madonna codes. Het prachtige boek (zowel visueel als inhoudelijk) neemt je mee naar een ontdekking van jezelf als geheel. Een specifiek Femdomboek? Nee. Een boek over de mentale kracht van vrouwen? Ja zeker. Maar laat ik bij het begin beginnen.

Boekreview The Madonna codes: Ook jij bent goddelijk

Maria Magdalena

Ik leer haar opnieuw kennen tijdens het lezen van de Da Vinci Code van Dan Brown, net als miljoenen anderen; Maria Magdalena, één van de Madonna’s. Na al die jaren voelde ik opnieuw haar verbondenheid, net als toen ik nog een klein meisje was en mijn moeder, overtuigd Rooms Katholiek, mij voorlas uit de bijbel. Als kind had ik een onverklaarbaar weten dat Maria Magdalena niet de vrouw was zoals ze werd neergezet. Ik voelde een diep respect, warmte en liefde voor haar, noem het gerust een onvoorwaardelijke liefde.

Het boek van Dan Brown

Die liefde is gebleven, al verdween ze – door de hectiek van het leven – regelmatig naar de achtergrond. Door de Da Vinci Code, was ze ineens weer even heel dichtbij. Ik begon meer over haar te lezen en ontdekte dat “Marion” een Franse versie was van “Maria” en dat ik op dezelfde dag (22 juli) ben geboren. Nooit geweten dat er blijkbaar een diepere verbondenheid met haar was, maar in plaats van antwoorden, ontstonden er steeds meer vragen in mijn hoofd. En soms waren de vragen zelfs niet helder. Ik wist dat ik iets moest zoeken, maar ik had geen idee naar wat. Alleen ‘dat’ was duidelijk.

Hoe meer ik las, hoe meer vragen er geboren werden. Het ene boek na het andere werd verslonden, maar echte antwoorden vond ik niet. Al die boeken bezorgden mij wel een enorme berg puzzelstukjes die niet op elkaar leken te passen, noch met elkaar een geheel leken te vormden. En ik dacht na, heel veel en heel diep. Mijn hoofd stond niet meer stil maar de herrie van de wereld voorkwam dat ik kon afdalen naar die plek in mijzelf, waar in stilte antwoorden wachtten om gehoord te worden. Was het de wereld? Of was het de herrie in mijzelf?

The Madonna codes

En dan ineens zie ik het boek “The Madonna codes” voorbij komen en ik weet dat dit boek mij op weg gaat helpen het verband te vinden in die enorme berg puzzelstukjes.

Zodra ik het boek vast heb, stopt de wereld even met herrie maken. Ik word het boek ingezogen. Ik lees, lees verder en kan het nauwelijks nog wegleggen. De woorden ontvoeren mij, ik word meegenomen naar de diepte van mijn zijn. Ik lees over de elf sefira’s en bij de zevende sefira, de ziel van de Zon, het huis van aartsengel Michael, met het volk van de lichtwerkers, begint mijn lichaam te shaken, mijn rechterarm trilt als een bezetene en het duurt even voor mijn lichaam tot bedaren komt. Ik merk dat er inmiddels tranen over mijn wangen lopen.

Is dit een teken dat ik moet doen, waar ik altijd voor ben weg gelopen? Waarvoor ik mijn vingers virtueel in mijn oren stopte en hard schreeuwde: “Het is er niet! Ik hoor het niet!” Er lijken ineens meer puzzelstukjes op elkaar aan te sluiten. Orde in de chaos.

Vrouwelijke kracht

Ik geloof in de vrouwelijke kracht, die dieper gaat dan waar ik tot nu toe kan komen. Ik laat me teveel afleiden door verleidingen om mij heen, of is het angst voor het verborgene wat mij weerhoudt? Natuurlijk ben ik hierin niet alleen, we zijn samen. Jij en ik en al die andere vrouwen. Wij zijn door de eeuwen afgeleerd af te dalen in de kracht van onszelf. Onderdrukt en bewust dom gehouden. Maar de wijsheid zit in ons en als wij het echt willen, kunnen we daar over beschikken, want die kracht bestaat, we hoeven alleen maar door de laag van onwetendheid te bikkelen. En nee, dat is niet ‘even’, want om dat punt te bereiken zullen we (ook) moeten afdalen door de schaduwkant van ons volledige zijn, om onszelf als geheel te kunnen accepteren. Maar als je op deze site bent beland, ben je al goed op weg, dan heb je de innerlijke kracht van je vrouwzijn al omarmd. Klaar voor een volgende stap.

Madonna van het leven

Op een van de dagen dat ik in het boek lees, is het prachtig weer buiten. Ik besluit buiten, in de zon, verder te lezen. Ik ben in het zwart gekleed en de zon brandt op de stof; ik besluit me te verkleden. Mijn zomerkleding ligt nog op zolder te wachten tot het halfjaarlijkse ruilmoment; de keuze is schaars en ik zie in de kast slechts 1 jurkje hangen met korte mouwen. Ik twijfel, het is namelijk een opvallend rood jurkje, bezaaid met glimmende lovertjes. Veel te feestelijk voor een “gewone zaterdag”.

Terwijl ik dit denk, hoor ik de woorden van de Madonna van het leven, die ik zojuist had gelezen: “Speel met het leven, dans met de zon”. Ik glimlach en trek de over the top feestelijke jurk aan en beland daarmee – met grote glimlach – terug op de ligstoel in de tuin. Terwijl ik verder lees in The Madonna Codes, dansen er tientallen rode lichtjes over de bladzijden. Het is prachtig om te zien.

Geroerd en weemoedig

In dezelfde voorjaarszon lees ik uiteindelijk de laatste woorden. Geroerd, misschien zelfs een beetje weemoedig. Het boek is gelezen en reflecteert mijn volledige zijn. Ik haal de virtuele vingers uit mijn oren en luister naar de stilte. Het zal tijd nodig hebben om daar te landen waar ik moet zijn, maar het begin is er. De rest vergt tijd, doorzettingsvermogen en discipline.

Ooit ontstond het beeld in mijn hoofd van de dualisme tussen man en vrouw, het openbaarde zich als een perfecte cirkel. Zowel het mannelijke als het vrouwelijke vulden de volledige cirkel, allebei voor de helft. En het maakte niet uit wie welk gedeelte vulde, het zou immers altijd de helft zijn en met elkaar een perfecte volledigheid vormen. Gelijk als in een D/s-relatie, de puurste vorm van Femdom met de altijd terugkerende vraag, waar ligt de werkelijke macht? Een vraag die er niet toe doet, omdat het is wat het is; een perfecte eenheid, de ultieme balans. Gevonden niet buiten, maar ín jezelf.

Het goddelijke zit in onszelf als geheel. Het enige wat wij moeten doen is dit voor onszelf erkennen en accepteren. Hoe meer we dit kunnen toelaten, hoe meer de wereld zijn balans zal terugvinden. Alles staat met elkaar in verbinding. Ook jij en ik.

Omarm jezelf…bevrijd je van de juk van anderen en heel jezelf als geheel, in het goddelijke.

Meer informatie

Hélène Gillet: Het wonder van 17e eeuwse overleving
Maak kennis met de meest bekende femdom lady: Cleopatra
Wat is Femdom?

Bronvermelding

© afbeelding: Femdom-Lifestyle.nl

2 reacties

  • Wat een prachtige blog, herkenbare passages ook. Het maakt me nieuwsgierig naar het boek. Dank voor het delen.

  • Terwijl ik verder lees in The Madonna Codes, dansen er tientallen rode lichtjes over de bladzijden. Het is prachtig om te zien….en de lichtjes dansten ook over jouw gezicht. Prachtig. Mooi geschreven en maakt mij uiteraard ook erg nieuwsgierig naar het boek. Ik geloof heilig in de kracht van vrouwen. En daar moeten we ons veel meer en meer bewust van zijn, en niet door allerlei afleidingsmanoeuvres zoals reclame, media etc ons onzeker laten maken. De term powervrouw bestaat niet voor niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *