De historie van Femdom

We gaan een stukje terug in de tijd, naar de historie van Femdom. Ook al is de term niet zo bekend, Femdom is er altijd geweest. Door de eeuwen heen vind je sterke, krachtige vrouwen. De kans is groot dat zelfs Maria Magdalena zo’n powervrouw is geweest. Hoe meer je je in haar verdiept, hoe meer bevestiging je daarover kunt vinden.

De historie van Femdom

Vanaf hun jonge jaren

Veel Femdom vrouwen ervaren vanaf hun jonge jaren hun voorkeur, zonder daar direct een label aan te willen (of kunnen) hangen. De natuurlijke dominantie is geen toneelstukje, het is een natuurlijke ervaring en deel van hun identiteit. Het “spel” beperkt zich niet tot de slaapkamer en vormt een natuurlijke manier van zijn, gedurende de dagelijkse realiteit. Vaak waren hun moeders (overgrootmoeders, et cetera) ook dominante dames die zich niet snel in een hoek lieten zetten. De vrouwelijke dominantie wordt op die manier met de paplepel ingegeven.  Dominantie wordt als “normaal” gezien en het wordt pas als “afwijkend” beschouwd, wanneer anderen je hierop gaan wijzen. Wie bepaalt echter voor de ander de definitie van “normaal”?

Professionele Femdoms

Hoewel er door de eeuwen heen altijd krachtige vrouwen zijn geweest, kwamen de eerste professionele Femdoms in het Westen pas rond de negentiende eeuw. De dames werkten veelal vanuit privéhuizen waar ze onderdanige mannen domineerden voor geld. In veel gevallen waren dit mannen met (veel) status, invloed en geld. Mannen die in het dagelijkse leven stevig in hun schoenen stonden en zich – in ruil voor geld – door Dominante vrouwen lieten vernederen of pijnigen om zichzelf weer op te laden en in balans te komen. Of ze zelf dit als een spirituele ervaring hebben ervaren of uitsluitend seksueel, zal per persoon verschillend zijn geweest. Het draait om de opgeleverde energie, niet om het label.

Veel Femdom dames zullen nooit seksuele handelingen uitvoeren bij de onderdanige man. Bij hen speelt het spel uitsluitend om macht. Da betekent niet dat de onderdanige partij daarbij geen seksuele opwinding ervaart. Om de macht te benadrukken wordt er soms gebruikgemaakt van vernedering (geestelijke pijn) of lichamelijke pijn (bijvoorbeeld zweepslagen).

Lustobject

Veel Femdom ladies ervaren seksuele handelingen als “dienstbaar zijn”. Daarom sluiten ze deze handelingen vaak uit. Uiteraard vult iedereen deze voorkeuren voor zichzelf in. Er zijn ook Femdomvrouwen die de man tot “lustobject” degraderen en vinden dat hij “paraat” moet staan, op het moment dat zij hier behoefte aan hebben. “Facesitting” kan bijvoorbeeld onderdeel uitmaken van een seksuele beleving in combinatie met Femdom, maar ook het bewaken van zijn kuisheid of cuckolding.

Meer informatie

Gevangen in een kooi: De kracht van kuisheid controle
Maak kennis met de meest bekende femdom lady: Cleopatra
Wat is Femdom?
Over het onderdrukken en vereren van de vrouw