Onterechte onzekerheid bij vrouwen

Ik ben aan het werk op mijn laptop wanneer er een mailtje van een onbekende dame binnenkomt. Ze schrijft dat zij en haar partner interesse hebben in BDSM, maar dat ze niet weten hoe ze het moeten aanpakken of waar ze moeten beginnen. Ze had gelezen over de workshops die ik geef en ze wilde haar partner hiermee verrassen. Wat een prachtig cadeau voor elkaar.

Ik glimlach, dit vind ik namelijk één van de mooiste vragen, want hoe bijzonder is het wanneer je als buitenstaander heel even deel mag uitmaken van een intiem samenzijn van twee mensen die van elkaar houden en ze de tools mag geven waarbij hun samenzijn nog intenser gaat worden. Dat voelt niet alleen fantastisch, dat ís fantastisch.

Onterechte onzekerheid bij vrouwen

Serieuzere hulpvraag

Met de vrouw maak ik een belafspraak zodat ze mij precies kan vertellen wat hun ervaring op dit moment is en waar ze graag naar toe zouden willen groeien. In eerste instantie komen er wat vragen over zwepen, lichaamstaal lezen en grenzen opzoeken. Als ervaren coach vraag ik door omdat er onder de eerste (meer oppervlakkige) vragen, vaak een serieuzere hulpvraag ligt. Want leren zwepen (en op zoek gaan naar grenzen) kan zeker belangrijk en interessant zijn, maar als ik doorvraag klopt mijn gevoel. Deze vrouw is onzeker over haar inbreng, ze vraagt zich af of ze het allemaal goed doet.

En dat is precies de vraag waar veel meer vrouwen mee rondlopen. We willen het graag allemaal zo goed doen, maar twijfelen veel te veel of wat we doen, wel goed genoeg is. Het meest belangrijke tijdens de workshop is haar zelfvertrouwen geven, zodat ze kan genieten van en groeien in haar rol als Dominante Femdom Lady.

Impostor syndrome, onzekerheid en twijfel

Het gevoel van onzekerheid en twijfel over eigen capaciteiten is geen exclusief vrouwelijk verschijnsel, maar verschillende studies hebben wel aangetoond dat vrouwen vaker dan mannen lijden aan het zogenaamde “impostor syndrome“. Dit kan verschillende redenen hebben:

Vrouwen worden vaak sociaal en cultureel geconditioneerd om bescheidener te zijn over hun prestaties en om hun vaardigheden niet te overdrijven. Dit kan leiden tot een neiging om eigen prestaties te bagatelliseren en successen toe te schrijven aan externe factoren zoals geluk.

Er bestaan helaas nog steeds stereotypen die suggereren dat vrouwen minder competent zijn in bepaalde gebieden. Deze vooroordelen kunnen vrouwen onbewust beïnvloeden om te geloven dat ze minder bekwaam zijn.

In veel beroepen en sectoren zijn er minder vrouwen in leiderschapsposities. Het gebrek aan vrouwelijke rolmodellen kan het moeilijk maken voor jongere vrouwen om zichzelf in dergelijke posities te zien, wat kan bijdragen aan gevoelens van onzekerheid.

Vrouwen krijgen vaak andere feedback dan mannen, waarbij de focus meer ligt op persoonlijkheidskenmerken dan op prestaties. Dit kan bijdragen aan een vertekend zelfbeeld.

Er is enige suggestie dat vrouwen vaker streven naar perfectie, wat kan leiden tot overmatige zelfkritiek en twijfel.

Vrouwen kunnen meer angst ervaren om als incompetent te worden gezien, wat hun bereidheid om risico’s te nemen of zichzelf in de kijker te spelen kan verminderen.

Zelfbewuste Femdom Lady

Natuurlijk is een workshop te kort om iemands zelfbewustzijn volledig om te gooien, maar ik heb haar absoluut de eerste stappen van haar zelfvertrouwen kunnen geven waarmee ze verder aan de slag kon gaan. In de ogen van haar partner was zij namelijk al perfect, zij moest het alleen zelf nog gaan zien én geloven. En naast allerlei zweeptechnieken en andere praktische informatie, heb ik haar vooral een spiegel kunnen voorhouden dat zij voor hem perfect is en dat ze iedere twijfel daarover kon loslaten.

Inmiddels is de workshop al heel wat jaar geleden en heb ik haar zien uitgroeien tot een prachtige, zelfbewuste Femdom Lady met de touwtjes strak in handen. Haar twijfels heeft ze achter zich kunnen laten waardoor ze zichzelf de kans heeft gegeven, samen met haar partner te groeien in haar Femdom beleving. En als ik haar soms op party’s tegenkom, zie ik daar een stralende dame die volop geniet van haar dominantie en sadisme. En dat tovert dan weer een glimlach op mijn lippen.

Wil jij jezelf ook de kans geven om je eventuele onzekerheid overboord te gooien en te groeien als Femdom lady? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Meer informatie

Privé Femdom workshop voor koppels op maat
Wat is Femdom?

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *