De moeilijke strijd om gelijkwaardigheid, wat kan je doen?

De strijd om gelijkwaardigheid duurt al eeuwen en zal nog een eeuwigheid voortduren als we op deze manier blijven doorgaan. Einstein zei niet voor niets: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg“.

De strijd om gelijkwaardigheid

De strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard

Iedereen die regelmatig op social media vertoeft, kan het niet zijn ontgaan: de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Wat er precies is voorgevallen, zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, maar ze beschuldigen elkaar van mishandeling. De waarheid zal ongetwijfeld in het midden liggen, maar het meest frappante is de publieke opinie. Die heeft namelijk overduidelijk Amber al zo’n beetje veroordeeld. Best vreemd, want we zijn er geen van allen getuige van geweest. Het is overduidelijk een huwelijk vol passie geweest, maar waarom vooral Amber wordt gezien als “The Bitch from hell”, is een raadsel. Of misschien ook niet.

Meningvormend-Nederland

Amber zou uit zijn op zijn geld en iedere beweging en elk woord wordt microscopisch uitgeplozen en aangegrepen om haar als een op geldbeluste leugenaar neer te zetten. “De bitch” lijkt niks goed te kunnen doen en bij alles wat ze zegt of doet, heeft “het grote publiek” haar mening klaar.

Dit is overigens niet op zichzelf staand. Kijk maar eens naar de vrouwelijke slachtoffers van The Voice of Holland. Meningvormend-Nederland heeft haar mening al klaar: “Ze zal het er zelf wel naar hebben gemaakt” of nog erger… En we zullen maar helemaal zwijgen wat er in de partij D66 is gebeurd. Nota bene met een vrouwelijke leider, die het liefst alles onder het tapijt had willen vegen.

Massamanipulatie

Zodra vrouwen met hun hoofd boven het maaiveld komen en voor zichzelf opkomen, weten mannen niet hoe snel ze haar mond moeten snoeren. Al dan niet gebruik makend van ingekochte “trollenlegers”, mediavriendjes of massamanipulatie. Helaas vaak met succes. De “massa” slikt de mening voor zoete koek en ventileert gezellig mee. Want het bekt zo lekker bij de koffieautomaat. En nee, dat zijn niet alleen mannen. Vrouwen maken vrouwen net zo makkelijk af. Kijk maar eens naar moeders onder elkaar. Wat een bewijsdrang, ten koste van de ander en dus ten koste van onszelf.

Zo kun je gelijkwaardigheid laten groeien

Eeuwenlang staan vrouwen al op achterstand en moeten ze vechten voor een gelijkwaardig bestaansrecht. In plaats onze vrouwelijke krachten te bundelen en te versterken, doen velen er nog een schepje bovenop, zich niet realiserend dat we daarmee onze eigen achteruitgang blijven graven. Want hoeveel sterker zouden we kunnen worden, als wij onze krachten wél zouden bundelen.

Lieve, prachtige vrouwen. Wij hebben het niet nodig met modder te gooien of de ander onderuit te halen. Wij zijn krachtig genoeg om in onszelf te geloven en een stap opzij te maken zodat iedere vrouw kan shinen. Laat je niet lenen voor de propaganda van onzekere mannen. Juist door onze oer-liefde te bundelen, op te komen voor de zwakkeren en elkaar te beschermen zal dat ons uiteindelijk allemaal sterker maken, zodat we ooit op gelijkwaardige voet kunnen komen.

Laten we het vanaf nu gewoon een beetje anders doen.

Meer informatie

Vooroordelen Femdom ontrafeld

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

Een reactie

  • Prima initiatief en ik sta volledig achter de visie en de doelen die gesteld worden.
    Ik wens alle initiatiefnemers ontzettend veel succes met deze campagne.
    Groet, Mimmi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *